Podczas warsztatów wszystkie dzieci dowiedziały się jak kreatywnie połączyć przygotowanie potraw z nauką. Gastronomia, chemia i fizyka połączone razem pozwoliły dzieciom na robienie eksperymentów przy użyciu suchego lodu, ciekłego azotu i powietrza. Dzieci zobaczyły jak powstaje mgła i sucha piana oraz poznały smak wytworzonych w trakcie eksperymentów lodów, śmietanowego popcornu, smoczych chrupek czy dymiących soczków . Dzieci podczas warsztatów obserwowały, ba same wykonywały niesamowite eksperymenty. Na podłodze wywołały huragan, kichały dymem, zamrażały kwiaty, ratowały balon. Eksperymenty, eksperymenty i eksperymenty - wieczór pełen emocji i dobrej zabawy i zero nudy. Było inspirująco i przepysznie, to była super atrakcja dla wszystkich dzieci. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za przybycie a Akademii Małego Kuchcika za przeprowadzenie wspaniałych warsztatów.